Επιθυμια, Πιστη, Επιμονη Στοχος

Θα μπορούσε να είναι και μαθηματικός τύπος. Αν ανακατέψουμε επιθυμία, πίστη και επιμονή, τότε μπορούμε να πετύχουμε οτιδήποτε ορίζουμε ως στόχο μας. Πολλοί παραπονιούνται ότι δεν τα καταφέρνουν. Στην πρώτη δυσκολία κάνουν πίσω, δεν είναι αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι το τέλος και επί της ουσίας δεν πιστεύουν πραγματικά στην επιτυχία. Πόσοι όμως ξεκινούν από μια φλογερή επιθυμία; Πόσοι νιώθουν την έξαψη να κυριεύει το είναι τους; Να είναι η πρώτη τους σκέψη το πρωί που ξυπνούν; Δεν αναφερόμαστε σε μια απλή επιθυμία να πετύχουμε κάτι, αλλά σε μια επιθυμία τύπου «δεν πρόκειται να σταματήσω αν δεν τα καταφέρω».
Σκεφτείτε τώρα τι θα γίνει αν αναμείξετε την φλογερή επιθυμία με πίστη. Πίστη ότι θα τα καταφέρετε ο κόσμος να χαλάσει. Πίστη που να κάνει θαύματα, να μπορεί να κινήσει βουνά. Τέτοια πίστη. Πρέπει να απαιτήσετε από τον εαυτό σας πίστη και δράση, να τον «προπονήσετε» να λειτουργεί μ’ αυτόν τον τρόπο για όποιον στόχο κι αν θέλετε να επιτύχετε.
Το ίδιο ισχύει και την επιμονή. Μην σταματάτε στην πρώτη αναποδιά. Μια πρόσκαιρη ήττα επιβεβαιώνει ότι είστε μέσα στον στόχο σας. Bρείτε άλλον τρόπο να δράσετε. Υπάρχουν πολλοί. Συνεχίστε εκεί που οι άλλοι σταματούν. Και η επιμονή είναι αποτέλεσμα «προπόνησης». Οσο πιο σαφής είναι ο στόχος σας και όσο πιο ακριβές είναι το πλάνο σας, τόσο περισσότερο θα προσπαθείτε. Μία φορά θα πέφτετε, δέκα θα σηκώνεστε. Με κάθε μικρή ήττα, το θεριό θα αγριεύει και δεν θα μπορεί να το κρατήσει κανένα κλουβί.
Γράψτε σε ένα χαρτί αναλυτικά τον στόχο σας, καταστρώστε ένα οργανωμένο πλάνο και δεσμευτείτε ότι ποτέ δεν θα σταματήσετε να προσπαθήσετε μέχρι να τα καταφέρετε. Φλογερή επιθυμία, πίστη και επιμονή. Υπάρχει καλύτερη συνταγή;