«Να διαλεγεις οσα πανε το σπιτι σου μπροστα»

«Να διαλέγεις όσα πάνε το σπίτι σου μπροστά». Η φράση αυτή μου έμεινε. Ανήκει στον πατέρα Ανδρέα Κονάνο που είναι ένας χαρισματικός ομιλητής και έχει το δικό του μοναδικό στιλ. Δεν έχει σημασία αν πιστεύει κάποιος στον Θεό ή όχι. Οι φωτισμένοι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε πλαίσιο. Είναι τόσο λαμπερό το φως τους που πηγαίνει παντού. Διηγούμενος μια ιστορία για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες ανέφερε τη συγκεκριμένη φράση.

Πόσο δίκιο έχει… Να διαλέγεις όσα πάνε το σπίτι σου, τους φίλους σου, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου μπροστά. Εστίασε σ’ αυτά που έχουν ουσία, που εξελίσσουν πνευματικά τον εαυτό σου, αλλά και τους άλλους. Το φως σου γίνεται χείμαρρος, δεν είναι δυνατόν να μείνει μόνο μέσα σου.

Να διαλέγεις όσα πάνε εσένα μπροστά. Μην δηλητηριάζεσαι με κουτσομπολιά, κριτική,πικρόχολα σχόλια, άγχος και κατάθλιψη. Άφησε τους άλλους να κάνουν ό,τι νομίζουν και εσύ κάνε τη δουλειά σου. Φώτισε τα παιδιά σου για να ανοίξουν τον δικό τους δρόμο και όχι να ακολουθήσουν τον δικό σου. Να τα αγαπάς και να ‘σαι δίπλα τους ό,τι και να γίνει. Ακόμα κι αν βιώνουν καταστάσεις που σε βρίσκουν αντίθετο. Τότε να είσαι ακόμα πιο κοντά τους. Το ίδιο με τους ανθρώπους που νοιάζεσαι.

Και μην ξεχνάς. Επέλεξε να κάνεις μόνο όσα σε πάνε μπροστά…