Δράση – πλάνο – στόχος και φύγαμε…

Μου λέει συχνά φίλος μου, που έχει αρρώστια με τη γυμναστική: «Ξέρεις τι θα ήθελα; Να έχω μία αίθουσα και να βάλω μέσα μηχανήματα γυμναστικής για να γυμνάζομαι με την ησυχία μου. Αλλά είναι άπιαστο όνειρο. Δεν έχω τα χρήματα».

Γιατί είναι άπιαστο όνειρο ρε φίλε; Εδώ οι άνθρωποι κάνουν εκπληκτικά πράγματα και είναι άπιαστο όνειρο να έχεις μια αίθουσα με όργανα γυμναστικής;

Τον ρώτησα πόσα χρήματα χρειάζεται για να νοικιάσει έναν χώρο και πόσα για να αγοράσει ό,τι χρειάζεται. «Υπολογίζω ότι θέλω περίπου 150-200 ευρώ τον μήνα για τον χώρο και 5.000 ευρώ για τα μηχανήματα».

«Τέλεια», του λέω.«Κάνε μια έρευνα αγοράς και κοίταξε αν μπορείς να βρεις καλύτερη τιμή για τα μηχανήματα». Πράγματι, επειδή το ψάχνει πολύ, μου απάντησε ότι ίσως έβρισκε κάποια μεταχειρισμένα και να γλύτωνε 1.000-1.500 ευρώ.
Για να μην τα πολυλογώ, με κάποιες άλλες ερωτήσεις που του έκανα, έφτασε στο σημείο να διαπιστώσει ότι δεν είναι άπιαστο όνειρο και ότι όλα εξαρτώνται απ’ αυτόν.

Είναι το ίδιο πρόσωπο που θέλει να φύγει από τη δουλειά του και να βρει άλλη χωρίς όμως να κάνει καμία ενέργεια και είναι το ίδιο πρόσωπο που επικαλείται συνέχεια την κρίση, την ανεργία και όλα αυτά που χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία για να μην κυνηγήσουμε το όνειρό μας.

Πού θέλω να καταλήξω; Δεν υπάρχει τίποτα άπιαστο. Ένας μεγάλος στόχος μπορεί να χωριστεί σε πολλούς μικρούς. Οκέι, ίσως πάρει χρόνο. Κανείς δεν λέει ότι όλα είναι εύκολα. Και; Το ταξίδι από μόνο του είναι μαγευτικό. Πολλές φορές περισσότερο και από τον τελικό προορισμό.

Είναι εύκολο να λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε το ένα ή το άλλο στη ζωή μας, αλλά χωρίς δράση δεν γίνεται τίποτα. Πάρτε το χαμπάρι. Ωραία είναι η θεωρία, αλλά δεν βγάζει πουθενά. Δράση – πλάνο – στόχος και φύγαμε…