«Ηρθαμε να εξελιχθούμε και να αγαπήσουμε»

Το 2018 όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του Στέφανου Ξενάκη «Το Δώρο», το αγόρασα σχεδόν αμέσως, όχι γιατί μου έκανε κλικ ο τίτλος ή οι ιστορίες αρχικά, αλλά γιατί στο πλαίσιο της «βιβλιοφαγίας» μου, διάβαζα ό,τι έπεφτε στα χέρια μου. Μετά έγινα πιο επιλεκτικός. Οι ιστορίες του με άγγιξαν, ίσως γιατί είναι απλές με ήρωες και ηγέτες καθημερινούς ανθρώπους.

Μου έκανε εντύπωση η γραφή του, γιατί παρότι δεν άκουγα για πρώτη φορά στη ζωή μου έννοιες όπως «στόχος, εστίαση, δέσμευση», ο Ξενάκης είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο να προσεγγίζει την ανθρώπινη πλευρά και παράλληλα να σε βάζει σε βαθιά σκέψη και προβληματισμό, με την καλή έννοια. Τουλάχιστον, έτσι το εισέπραττα εγώ.

Πέρασε ο καιρός, παρακολουθώντας τις αναρτήσεις του στο facebook και κάποια βιντεάκια στο youtube. Τον περασμένο Ιούλιο ήμουν διακοπές με την οικογένειά μου στην Κυλλήνη. Μία ημέρα, καθώς απολάμβανα το πρωινό μου, τον βλέπω στο ξενοδοχείο μαζί με τις κόρες του και τη μητέρα του. Χωρίς δεύτερη σκέψη, πήγα να του μιλήσω, του είπα ποιος είμαι και συζητήσαμε για την αυτοβελτίωση, τα όνειρα, τους στόχους και πολλά άλλα. Ευγενέστατος, μου είπε και του είπα αρκετά. Βρεθήκαμε 2-3 φορές ακόμα στην πισίνα και τις νεροτσουλήθρες του ξενοδοχείου.

Το βράδυ της Δευτέρας (18/11), ο Στέφανος Ξενάκης μίλησε στο βιβλιοπωλείο «Discover» στην Πάτρα και φυσικά ήμουν εκεί. Η ουσία της ομιλίας του δεν ήταν διαφορετική από τις άλλες, όμως ήταν εξίσου εμπνευσμένη με διαφορετικές ιστορίες και νέα μηνύματα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι στο ακροατήριο υπήρχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, από 18-19 μέχρι 70+, που παρακολουθούσαν με προσοχή και κρατούσαν σημειώσεις! Πιο πολύ σεμινάριο θα το έλεγες, παρά ομιλία. «Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω», μου πετάει κάποια στιγμή, ενώ μιλούσε και του γνέφω με χαμόγελο.

«Στον κόσμο αυτό ήρθαμε για να εξελιχθούμε και να αγαπήσουμε. Τίποτα άλλο». Μ’ αυτή την φράση ολοκληρώθηκε η ομιλία, ολοκληρωθήκαμε και εμείς…