Θα περασει και αυτο…

Καλό μήνα σε όλους και όλες. Κουράγιο, υπομονή και δύναμη. Κρατάμε το ηθικό μας ακμαίο και δεν ξεχνάμε ότι μόνο μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις – προκλήσεις αναπτυσσόμαστε πνευματικά.

Και αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να πάμε ένα βήμα μπροστά, να αναθεωρήσουμε, να θέσουμε νέους στόχους, να εκτιμήσουμε τα απλά πράγματα που πριν περνούσαν απαρατήρητα, να αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας, αλλά και να δείξουμε ηγετική συμπεριφορά τώρα, σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας.
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα κρατήσει αυτή η ιστορία με τον κορονοϊό, αλλά όσο κι αν κρατήσει είναι εντάξει.

Ακόμα κι αν φοβάστε είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν είναι όμως φυσιολογικό να παραμείνετε κολλημένοι σ’ αυτή την κατάσταση, καθώς εμείς αποφασίζουμε πόση σημασία θα δώσουμε στις καταστάσεις.

Εμείς αποφασίζουμε πώς θα τις διαχειριστούμε και τι θα κάνουμε μ’ αυτές. Αυτό πρέπει να το καταλάβετε. Αν αποφασίσετε ότι το να ξεχάσετε μια προθεσμία στη δουλειά έχει τεράστια σημασία, τότε θα πέσει το ταβάνι να σας πλακώσει.

Αναρωτηθείτε: Θα έχει μεγάλη σημασία μετά από έξι μήνες ή έναν χρόνο; Αξίζει πραγματικά να αγχωθώ; Θα μου προσφέρει κάτι; Πώς μπορώ να το λύσω; Πώς μπορώ να έχω τις μικρότερες απώλειες; Εστιάστε στη λύση.

Θέλω να πω, ότι η πανδημία του κορονοϊού είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Μπορούμε όμως να ελέγξουμε τις σκέψεις μας και να τις κατευθύνουμε εκεί που θέλουμε. Στο θετικό, στη λύση, στη διαχείριση και όχι στο αρνητικό, στο πρόβλημα και στην απογοήτευση.

Αυτό θα τελειώσει κάποια στιγμή. Πώς μπορείτε να βγείτε πιο δυνατοί; Πώς θα θέλατε να είστε τότε; Τι μπορείτε να μάθετε απ’ αυτό; Ποιες ηγετικές δεξιότητες μπορείτε να αναπτύξετε;

Μείνετε ψύχραιμοι, τηρήστε τους κανόνες, απολαύστε τον χρόνο με την οικογένειά σας, διαβάστε βιβλία, ενημερωθείτε επιλεκτικά (όχι από τα δελτία ειδήσεων) και θα περάσει κι αυτό.

www.vaggelisgerogiannis.gr/blog
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα από την ιστοσελίδα μου που μπορούν να σας βοηθήσουν

www.vaggelisgerogiannis.gr/%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%…/
Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν υλικό

www.vaggelisgerogiannis.gr/e-shop
Και εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο μου, που είναι επίκαιρο λόγω της κατάστασης