Πόσα θυμήθηκες αυτό το Πάσχα…

Φέτος το Πάσχα ήταν περίεργο, δεν ήταν σαν αυτά που είχες συνηθίσει. Σκέφτηκες πολλά. Θυμήθηκες τις πράξεις που σε έφεραν μέχρι εδώ, θυμήθηκες τα λάθη, τις αστοχίες, τις αποτυχίες σου και είναι πολύ εντάξει που το έκανες.

Θυμήθηκες μια σχέση για την οποία έκλαψες και τελικά δεν άξιζε, θυμήθηκες τους δικούς σου που έχεις να δεις καιρό, θυμήθηκες τον/την σύντροφό σου γιατί δεν είστε όπως παλιά, θυμήθηκες ότι τα παιδιά σου σε έχουν ανάγκη, όχι για να τα συμβουλεύεις, απλώς να είσαι εκεί.

Θυμήθηκες να είσαι άνθρωπος. Ευαισθητοποιήθηκες μόλις είδες μια ανάρτηση στο facebook για μια οικογένειά που δεν έχει τα απαραίτητα. Θυμήθηκες ότι δεν είναι όλα αυτονόητα, ότι υπάρχουν «πάνω» και «κάτω». Θυμήθηκες ότι η ζωή είναι μικρή. Ναι, είναι μικρή. Πώς δεν το είχες καταλάβει τόσο καιρό;

Θυμήθηκες ότι είναι υπέροχο το ηλιοβασίλεμα. Αλήθεια γιατί δεν το έβλεπες; Θυμήθηκες ότι μετά την καταιγίδα δεν είσαι αυτός που ήσουν πριν. Αυτός είναι ο ρόλος της καταιγίδας.

Θυμήθηκες να «σκάψεις» πολύ βαθιά μέσα σου, εκεί που βρίσκονται κρυμμένοι μεγάλοι θησαυροί. Κάποιους απ΄ αυτούς, τους πήρες και τους έφερες στην επιφάνεια. Ποιος ξέρει πόσα χρόνια σου πήρε για να τους ξεθάψεις. Γιατί τους ξέχασες; Θυμήθηκες να ασχοληθείς με τα αγαπημένα σου χόμπι, να διαβάσεις τα βιβλία που είχαν μαζέψει τόνους σκόνη στη βιβλιοθήκη σου, να μάθεις μια νέα δεξιότητα. Θυμήθηκες ότι η ζωή είναι τώρα.

Θυμήθηκες να πεις ίσως ένα «σ’ αγαπώ», ένα «ευχαριστώ» και ένα «συγνώμη». Θυμήθηκες ότι η αγάπη και η χαρά πολλαπλασιάζονται όταν μοιράζονται. Θυμήθηκες να αγαπήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Θυμήθηκες να γράψεις το νέο σενάριο της ζωής σου, όπως το θέλεις εσύ, όχι όπως το θέλουν οι άλλοι. Θυμήθηκες να βάλεις προτεραιότητα την ανάστασή σου. Καλή Ανάσταση σε όλους!