ενα κλικ σημαινει μεταμορφωση

Ένα κλικ είναι όλα. Ένας τρυφερός λόγος, μία αγκαλιά, η απειλή ότι χάνεις κάτι σημαντικό και ξαφνικά το μυαλό σου κάνει στροφή 360 μοιρών. Αποφασίζεις να κόψεις το τσιγάρο, να ξεκινήσεις γυμναστική, να αλλάξεις δουλειά, να είσαι πιο ευγενικός, να αγαπάς περισσότερο χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα.

Ένα κλικ είναι όλα. Μια φράση από έναν άγνωστο που σού μιλάει στην ψυχή, ένα περιστατικό στον δρόμο, μια σκέψη που κάνει το νου σου άνω κάτω, η συζήτηση με έναν φίλο, μια αναλαμπή, ένα κύμα που σε σαρώνει και αποφασίζεις να είσαι κάτι άλλο, κάτι καλύτερο, κάτι πιο ποιοτικό.

Ένα κλικ μπορεί να σημαίνει ολική αλλαγή, μπορεί να σημαίνει υιοθέτηση μιας θετικής συνήθειας, μπορεί να μεταμορφώσει τον κόσμο σου. Πώς είναι όταν πέφτει η αυλαία για να αλλάξει το σκηνικό και μετά εμφανίζεται κάτι νέο; Κάπως έτσι.

Ένα κλικ είναι όλα, αλλά όχι για όλους. Δεν αφήνουν κανένα κλικ να διαπεράσει αυτό που έχουν χτίσει χρόνια τώρα, από την παιδική τους ηλικία. Η ταμπέλα λέει κάτι συγκεκριμένο και δεν αλλάζει. Και είναι κρίμα, γιατί το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αλλάξουν το περιεχόμενο της ταμπέλας και να βάλουν αυτό που θέλουν οι ίδιοι. Και τότε το σενάριο της ζωής τους αλλάζει. Γιατί κουβαλάς την ίδια ταμπέλα; Δεν βαρέθηκες; Είσαι αυτό που λες για τον εαυτό σου και σ’ αρέσει να τον περιορίζεις;

Ένα κλικ είναι όλα. Όταν το αισθανθείς μην προσπαθήσεις να το διώξεις. Άστο να σου τριβελίζει το μυαλό, άστο να σου ταράξει το είναι και τότε όλα θα είναι καλύτερα. Πάντα όλα θα είναι καλύτερα κι ας μην το πιστεύεις.