Εμεις οριζουμε για το τι ειμαστε και για το τι οχι

Εγώ δεν είμαι για αυτό εγώ δεν είμαι για το άλλο. Αλήθεια πόσο ξέρουμε για τι είμαστε και γιατί οχι. Πώς ξέρουμε τις δυνατότητές μας τις ψυχικές αντοχές μας, το ποσό μπορούμε να δημιουργήσουμε και να εξελιχθούμε.

Πολλές φορές έχουμε πει στον εαυτό μας ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε σε μια συγκεκριμένη κατάσταση και μόλις συμβαίνει στην πραγματικότητα βγαίνουν από μέσα μας τέτοιες δυνάμεις και δεξιότητες που απορούμε και εμείς οι ίδιοι με τον εαυτό μας.
Υπάρχει κάποια μονάδα μέτρησης που να μετράει το δυναμικό μας; Μακάρι να υπήρχε γιατί τότε ο κάθε άνθρωπος θα συνειδητοποιούσε ότι είναι ικανός να πετύχει απίστευτα πράγματα στη ζωή του, να διαχειριστεί με μαεστρικό τρόπο τις σκέψεις και τα συναισθήματα του και τελικά τις πράξεις του.

Aν υπήρχε μια τέτοια μονάδα μέτρησης θα χτυπούσε κόκκινο σε ολους και δεν θα χρειαζόταν να περιορίζουμε τον εαυτό μας και να προσπαθούμε να τον πείσουμε ότι μπορεί συγκεκριμένα πράγματα.

Δεν είμαστε όλοι για όλα λένε. Είμαστε για όλα όσα θέλουμε να ειμαστε. Επειδή εμείς ορίζουμε για τι είμαστε, βάλτε ψηλά τον πήχη.