«Τι αναγκη εχεις εσυ; Για σενα ειναι η ζωη»

«Τι ανάγκη έχεις εσύ; Για σένα η ζωή». Πόσες φορές έχεις πει αυτή τη φράση σε κάποιον; Γιατί του το είπες; Μήπως από ζήλια; Πολλές φορές αυτός ή αυτή που θεωρείς ότι δεν έχει ανάγκη, έχει μεγαλύτερη από σένα. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύεις ότι περνούν καλά, που πιστεύεις ότι έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα, που πιστεύεις ότι είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από σένα. Μάθε λοιπόν ότι ο καθένας ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά και έχει τα δικά του θέματα να λύσει.

Στο κάτω – κάτω, αν όντως δεν έχει ανάγκη, καλά κάνει. Να χαίρεσαι και να του ευχηθείς να είναι πάντα έτσι. Και καλύτερα αν γίνεται. Όταν του λες ότι δεν έχει ανάγκη, είναι σαν να εύχεσαι να του πάνε χειρότερα τα πράγματα, προκειμένου να μην είναι πάνω από σένα. Να είστε τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο, όχι εσύ πιο κάτω. Γίνεσαι όμως καλύτερος άνθρωπος; Αναπτύσσεσαι πνευματικά, εξελίσσεσαι, γίνεσαι αυτό που θέλεις;

Αν η απάντηση είναι ναι, τότε συνέχισε. Αν όμως νιώθεις το δηλητήριο μέσα σου, σταμάτησε το και άλλαξε πορεία. Είναι ευτυχία να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου και να του το δείχνεις. Μακάρι να περνάει καλά και να μην έχει ανάγκη κανέναν. Και εσύ μπορείς να περνάς καλά, αρκεί να μην συγκρίνεις τη δική σου ζωή με τις ζωές των άλλων. Σύγκρινε τον σημερινό εαυτό σου με τον χθεσινό, όχι με τους άλλους. Όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού, ποτέ δεν ξέρεις τι αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα έπιασες τον εαυτό σου πέφτει σ’ αυτή την παγίδα. Όπως όλοι μας άλλωστε.