Φροντιστε το ονειρο σας, μην το παρκαρετε στην ακρη
Και μιας και πολύ συχνά μιλάμε για όνειρα. Ένας από τους δικούς μου στόχους ήταν να γράψω ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης μέσα από δικές μου καθημερινές εμπειρίες που όλοι τις ζούμε λίγο-πολύ, αλλά τις ερμηνεύουμε διαφορετικά. Όταν πριν από 1,5 χρόνο περίπου έγραψα την πρώτη λέξη, μου φαινόταν τόσο μακρινή η ημέρα που θα ολοκλήρωνα το βιβλίο, που σχεδόν το είχα βγάλει από το μυαλό μου.
Και φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα που το βιβλίο ολοκληρώθηκε! Μέρα-μέρα, λέξη λέξη, σβήσιμο, γράψιμο, διορθώσεις, μια εσωτερική δέσμευση που έβγαινε χωρίς πίεση γιατί το ήθελα πολύ. Μπορεί το βιβλίο να εκδοθεί σε δύο μήνες, μπορεί σε έναν χρόνο, μπορεί και ποτέ. Άλλο να ολοκληρώνεις ένα βιβλίο και άλλο να εκδίδεται. Σημασία έχει ότι τα κατάφερα. Τα γράφω όλα αυτά για να σας πείσω να μην εγκαταλείπετε το δικό σας όνειρο. Η δουλειά γίνεται καθημερινά έστω και από λίγο. Αυτό είναι που θα σας οδηγήσει μέχρι το τέλος και θα σας δώσει την ικανοποίηση ότι τα καταφέρατε.
Σκοπός μου είναι να κινητοποιηθεί έστω και ένας άνθρωπος προκειμένου να ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό, να τον αποδεχθεί, να τον αγαπήσει και να συνειδητοποιήσει ότι από εκεί και πέρα ανοίγεται ένας φωτισμένος δρόμος μπροστά του. Υπάρχουν μέσα ιστορίες που τις συναντάτε καθημερινά, αλλά τις προσπερνάτε, εμπειρίες που όλοι ζούμε, αλλά αντί να πάρουμε τα δωράκια που μας φέρνουν, επιλέγουμε ένα ρίχνουμε την ευθύνη στους άλλους.
Υπάρχει όμως και το πρακτικό κομμάτι που θα σας δείξει πώς να συγχωρέσετε το παρελθόν σας, τους γονείς σας, πώς να θέσετε νέους στόχους, πώς θα ξεφορτωθείτε από τις περιοριστικές πεποιθήσεις, πώς να εκμεταλλευτείτε τις αποτυχίες προς όφελος σας, πώς μπορείτε να εξασκήσετε την ευγνωμοσύνη και την προσφορά, ποια βιβλία μπορείτε να επιλέξετε και πολλά άλλα…
Να φροντίζετε καθημερινά το όνειρό σας…