ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙΣ

Η αλήθεια είναι ότι όταν αισθάνεσαι πως έχεις πάρει τον λάθος δρόμο στη ζωή σου και έχεις ανάγκη να αλλάξεις κατεύθυνση και να πας εκεί που θέλεις εσύ, τις περισσότερες φορές δεν βλέπεις τα σημάδια. Για να ξεκινήσεις μια αλλαγή πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις τα σημάδια που σε πηγαίνουν στο λάθος μονοπάτι που σε κάνει να έχεις συνέχεια ένα αίσθημα μη ικανοποίησης, ανασφάλειας και φόβου. Να μερικά απ’ αυτά:Παραπονιέσαι για το ίδιο πράγμα συνέχεια για μήνες ή και για χρόνια, ρίχνοντας την ευθύνη στους άλλους.

Αισθάνεσαι βαρεμάρα για τα πάντα, για τη δουλειά, τη σχέση σου και γενικότερα όλες τις καταστάσεις.

Νιώθεις άσχημα για κάτι που έχεις ξανακάνει στο παρελθόν.

Αισθάνεσαι ζήλεια για άλλους ανθρώπους που κάνουν αυτό που θέλεις να κάνεις εσύ.Βλέπεις την κατεύθυνση που έχει πάρει η ζωή σου και δεν σου αρέσει.

Ονειρεύεσαι ότι θέλεις να ξεφύγεις από τα πάντα.

Δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.

Η λίστα προφανώς είναι τεράστια και δεν τελειώνει ποτέ, όμως η ουσία είναι ότι τα σημάδια λένε την αλήθεια και είναι ακριβώς μπροστά σου. Γιατί όμως είναι τόσο δυσκολο να τα δούμε; Κυρίως γιατί κρατάμε τους εαυτούς μας απασχολημένους με τις ρουτίνες μας, κάνουμε αυτό που έχουμε πει στον εαυτό μας ότι πρέπει να κάνουμε και τον έχουμε πείσει ότι έτσι πρέπει να είναι. Χωμένοι μέσα στις ρουτίνες, δεν δίνουμε στον εαυτό μας το χώρο και τον χρόνο για ένα διάλειμμα, να δούμε τις ζωές μας πιο αντικειμενικά και να τον ρωτήσουμε αν αυτό πραγματικά θέλουμε.

Χάνουμε αυτό που μας λέει το σώμα και η ψυχή μας και συνέχεια βρίσκουμε δικαιολογίες. «Δεν έχω χρόνο, είναι πολύ μεγάλος για να αλλάξω, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου» και πολλές άλλες. Δεν κρίνω κανέναν, όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτό το σημείο και πολλοί βρίσκονται ακόμα και σήμερα. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και κάνε ένα βήμα προς την άλλη κατεύθυνση, αυτή που αισθάνεσαι ότι σε γεμίζει περισσότερο. Ένα βήμα μικρό, όχι κάτι μεγάλο. Δες πώς θα αισθανθείς και επιχείρησε άλλο ένα. Μπορείς να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο και να δεις τι θα συμβεί. Αν δεν σου αρέσει, το αλλάζεις ξανά. Δες το σαν ένα μικρό πείραμα. Είναι πραγματικά κρίμα να έχουμε έναν θησαυρό μέσα μας, έναν τεράστιο όγκο εσωτερικών δυνάμεων και να μένουν ανεκμετάλλευτες επειδή «έτσι έχουμε συνηθίσει».

Αν δεν εκφράσεις τη δική σου αλήθεια, θα είσαι μόνιμα δυστυχισμένος. Ξεκινά με αργά βήματα, μην έχεις στο μυαλό σου κάποιον μεγάλο στόχο. Σημασία έχει να προχωράς προς την κατεύθυνση που σήμερα θεωρείς σωστή. Αύριο μπορεί να αλλάξει. Δείξε λίγο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ένστικτό σου και μείωσε λίγο τον ήχο της λογικής. Ανέβασε ένστικτο και ψυχή, μείωσε λογική. Μπαίνοντας σε ένα καινούργιο έδαφος υπάρχει περίπτωση να νιώσεις ότι χάθηκες και τότε πρέπει να αγκαλιάσεις αυτή την άβολη κατάσταση. Ενδεχομένως τότε να διαπιστώσεις ότι χάνονται και κάποιοι άνθρωποι που είχες δίπλα σου, κάποιες σχέσεις, κάποιες συνήθειες που πλέον δεν σου προσφέρουν τίποτα.

Άφησε τις αισθήσεις να σε καθοδηγήσουν σε μια κατάσταση με νέες και μεγάλες προκλήσεις. Όταν μετακομίσεις σε μια νέα πολη νιώθεις κάπως χαμένος στην αρχή, το ίδιο και όταν χωρίζεις μετά από πολλά χρόνια γάμου. Να είσαι σίγουρος όμως ότι μέσα από τέτοιες καταστάσεις βρίσκεις ξανά τον εαυτό σου και τρόπους να εξελιχθείς.